TOP 5 FILMS waarin de hoofdpersoon onder de modder komt te zitten.

Om maar even te beginnen met iets compleet idioots.

Aangezien mensen in films soms extremere dingen doen dan wij, kan het gebeuren dat die filmpersonages door de modder moeten om hun doelen te bereiken. De vijf beste films waarin de hoofdpersoon onder de modder komt te zitten.
5. Predator
In Predator, een van de… tja… twee niet stomme actiefilms die Arnold in de jaren 80 maakte (Terminator is de ander) heeft de vrijand een heat-seaking device in zijn helm. En blijkbaar werkt dat niet door modder heen. Dus gedurende de hele climax van de film heeft de held een dikke laag klei om z’n lichaam zitten.
Hey, if it works it works.
4. High Fidelity
Ben niet zo’n Cusack fan. Maar deze film kicked ass. Niet alleen omdat ik zelf net zo’n compulsieve lijstjesmaker als de hoofdpersonen ben. Bij het ontsnappen aan het oog van zijn ex klimt hij over een hek, om in een modderig bloemperkje te belanden. Ik kon geen foto vinden van John in de modder, dus heb ik er eentje van een paar scenes eerder. John in de regen. Aangezien modder uit water en zand bestaat zit ik met water dus half goed.
3. Apocalypse Now
Ze zeggen wel eens dat Apocalypse Now in elke top-lijst thuis hoort. Maar dat zeggen ze ook over Citizen Kane en ik zou bij god niet weten hoe ik die film in deze lijst kwijt zou kunnen. Apocalypse Now wel. Zie: plaatje.
Wordt trouwens tijd dat Oliver Stone gewoon downright toegeeft dat Platoon stiekem een prequel is.
2. Jurassic Park
De drie geboden voor het maken van een coole scene: Nacht. Regen. Dino’s.
1. Seven Samurai
De moeder en vader en opa en voorouder en achternicht twice removed van de moderne actiefilm. Seven Samurai heeft fucking alles. Cool, epic battles, drama, comedy, alles wat nodig is om je 3,5 uur aan je flatscreen gekluisterd te houden. Kurosawa is ook de pionieer voor het gebruik van regen, waarvoor hij moeite heeft gedaan om het goed belicht te krijgen, want met zwartwit film is het moeilijk de regen ook zichtbaar te maken voor de kijker. ‘t is ‘m gelukt. Het fucking hoost de hele third act.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *